Să cânte părinții, să cânte copiii


Avem în colecție o nouă carte despre muzica copiilor de toate vârstele, scrisă de Mihai Ungureanu, pedagog, compozitor, autor de cărți, educator al  copiilor și părinților. Opera de creație a lui M. Ungureanu este vastă, deja de patru decenii trudește pe tărâmul literar-muzical.  Continuă să îngrijească izvorul culturii naționale , adunând în 600 de fi

le cântece, hore, sârbe, imortalizând astfel o parte din folclorul nostru. A editat anterior zece culegeri de cântece pentru preșcolari și elevi.

În culegeea dată Să cânte părinții, să cânte copii, vine cu un mesaj nou, actual, care trebuie auzit. Pentru perturbarea vigorii rădăcinilor seculare – limba, obiceiuri, tradiții, educația cultural-artistică – este primordial și strategic să se realizeze această direcție  la nivelul familiei. Culegerea e o ediție reușită a dorinței autorului de a reîntrona comunicarea dintre generații prin restabilirea legăturii spirituale trainice între părinți și copii și prin dialoguri muzicale. Cele două compartimente ale cărții cu cântece sunt separate prin câteva articole referitoare la identitatea noastră națională, la relația cu valorile autentice și cu tezaurul spiritual care a ajuns la noi din moși-strămoși. Cartea se încheie cu câteva ghicitori amuzante despre instrumentele muzicale.

Culegerea  Să cânte părinții, să cânte copii poate fi de folos cadrelor pedagogice la școală și la grădiniță, pentru a organiza diferite sărbători

Surse:

Ugureanu, Mihai. Să cânte părinții, să cânte copiii : Culegere de cântece pentru toate vârstele / Mihai Ungureanu; notografie : Anatol Bârsa. – [Chișinău] : Arc, 2018. – 148 p.

http://www.ecoul.md/2015/12/10/poet-printre-copii-si-copil-printre-poeti/#

Comentariu de A. Moldovanu

.

Lasă un comentariu