Achiziții noi. Muzică tipărită.


IMG_3171O nouă lucrare scrisă de compozitorul Eugen Doga, în redacția muzicală de Veceaslav Adam. Volumul ,,Creații muzicale”   a fost editat în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 58 din 6 februarie 2017 ,,Cu privire la sărbătorirea aniversării a 80-a a compozitorului Eugen Doga”, elaborată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, și a apărut la editura ,,Prut Internațional” împreună cu o altă carte scrisă de el ,„Prietenii mei dragi”.

Volumul „Creații muzicale” este o carte de note muzicale cu piese pentru pian, consacrate copiilor. Autorul vine în ajutorul micilor pianiști cu un repertoriu de piese concrete. Cartea este mai degrabă o recomandare la obiectul de studiu – pianul. Sunt piese pentru pian solo, pian în două și patru mâini,   două viori și un pian (violino solo, violoncello solo) și piese pentru acordeon. Conținutul cărții cuprinde mai multe secțiuni cu note muzicale pentru diverse compoziții cu titluri vesele pentru copiii (Bunicuța, Pictorița, Căluțul alb, Ploița, Fluturașul, Patinaj, Castel de gheață, Ursuleții, Curcanul, Ura, vacanță!  ș.a.). În secțiunea „Tânărul pianist  autorul introduce cu iscusință  pianistul în lumea muzicii, făcându-l cunoștință cu termeni muzicali – intermezzo, tocattina, capriciu, sonnet, preludiu, lamento, adagio ș.a.

Volumul nou apărut va face parte din literatura muzicală, partituri,  recomandată  copiilor care doresc să studieze instrumentul muzical, pianul

Cuprins:

  • Caietul alb pe pian negru (14 piese)
  • Caietul de iarnă (15 piese)
  • Tânărul pianist (24 piese)
  • Două valsuri celebre (3 piese)
  • Piese pentru vioară și pian (6 piese)
  • Piese pentru două viori și un pian(13 piese)
  • Vioara I (13 piese)
  • Vioara II (12 piese)
  • Cascada de Paris: piese pentru acordeon (4 piese)

 

Sursa: Doga, Eugen. Creații muzicale / Eugen doga; red. muzical : Veaceslav Adam. – Chișinău : Prut Internațional, 2017. – 280 p.

Comentariu de A. Moldovanu, șef filiala de Arte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: