Lidia Bejenaru, interpretă de muzică populară


L bejenariLidia Bejenaru, interpretă de muzică populară, născută la 3 mai 1953 în satul Ţipleşti, rl. Lazo, astăzi Sîngerei. Îşi face studiile muzicale la Şcoala de Cultură „E. Sârbu” din Soroca (1968-1971) obţinând studii în domeniul muzicii. În anii 1971-1972 ocupă funcția de metodistă a Casei de Cultură din oraşul Edineț și este conducătoarea unui ansamblu de dansatori. În anii 1973-1974 este solistă a orchestrei de muzică populară „Mugurel”. Apoi pe parcursul anilor 1974-1977, 1979 şi pînă în prezent este solista a Orchestrei de muzică populară „Lăutarii” a Filarmonicii Naționale.

A înregistrat la Radio Chişinău cântece populare: Departe-s, mamă de tine, Frumoasă-i hora-n sat, Cântece de dor ş.a. Pe parcursul întregii sale cariere artistice a avut şi are multe turnee naționale și internaționale alături de orchestra „Lăutarii”.

Discografie: Floarea înfloreşte-odată, Aşa-i hora mândră-n sat, Dorule, măi doruleţ, Când de mamă-mi este dor, Foaie verde foi de nuc, Hai la hora strămoşească, M-a cuprins un dor de mamă, Mi-a venit aşa un dor, Măi bărbate, Scrisoare din sat, Melodii de joc, La casa cu mulţi copii.

În anul 1993 pentru merite deosebite în domeniul muzicii prin decret prezidenţial Lidia Bejenaru a fost decorată cu medalia „Meritul Civic”.

În anul 1971 s-a căsătorit cu dirijorul Orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros.

2139841.jpg

Publicat de biblioart

Filială în structura BM, specializată în domeniul artelor (istoria şi teoria generală a artei; landşaft şi sistematizare teritorială şi urbanism; arhitectură; arte plastice - pictură, sculptură, ornament; grafică; fotografie; muzică, teatru, coregrafie, sport)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: