//
compozitor, Compozitori, Muzică instrumentală de cameră, Muzică pentru copii, muzică simfonică, muzică ușoară, Muzică vocal-simfonică, Uncategorized

Chiriac Anatol, compozitor


0e8a37b8ee727c9a458e5785891c69a7Compozitorul Anatol Chiriac s-a născut la 9 octombrie 1953 în satul Coşerniţa, rl. Floreşti. A absolvit Conservatorul de Stat „Gavriil Musicescu” din Chişinău, clasa de compoziţie a profesorului Pavel Rivilis (1985). A condus ansamblul de muzică de estradă din 1985, a predat la Şcoala de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău. Membru al Uniunii Compozitorilor din Moldova (1985). Deputat în primul Parlament al republicii Moldova (1991-1994). Laureat al Premiului pentru tineret „Boris Glavan”. Lucrează în domeniul muzicii de estradă. Autor de cântece din repertoriul interpreţilor din Rusia, Ucraina, România, Republica Moldova (Sofia Rotaru, Ion Suruceanu, Silvia Chiriac etc.). Muzica lui A. Chiriac este larh difuzată în Republica Moldova, România şi alte ţări, este înregistrată pe CD-uri inclusiv la Casa de discuri Melodia din Rusia, Electrorecord din România etc.

Muzică simfonică

O. rămâi: Poem simfonic (1985)

Silvia: Piesă pentru nai şi orchestră (1980)

Muzică vocal-simfonică

O, rămâi: Cantată (monopartită) pentru solişti, cor şi orchestră, versuri de Mihai Eminescu (1980)

La noi: Cantată pentru copii, versuri de Grigore Vieru (1985)

Muzică instrumentală de cameră

Temă cu variaţiuni pentru pian (1982)

Cvartet de coarde (1983)

Muzică pentru copii

Cântece pentru copii, poezia lui Iulian Filip (1990).

Sursă:

Ciobanu-Suhomlin, Irina. Repertoriul general al creaţiei muzicale din Republica Moldova = The General Repertory of Musical Works of Composers: (ultimele două decenii ale sec. XX). Irina Suhomlin-Ciobanu. – Chişinău: Cartea Moldovei, 2006. – P. 57-60.

Reclame

Despre biblioart

Filială în structura BM, specializată în domeniul artelor (istoria şi teoria generală a artei; landşaft şi sistematizare teritorială şi urbanism; arhitectură; arte plastice - pictură, sculptură, ornament; grafică; fotografie; muzică, teatru, coregrafie, sport)

Discuție

Un gând despre &8222;Chiriac Anatol, compozitor&8221;

  1. salut,d-nul Anatol! Am facut cunostinta in Moscova,vre-o 30 de ani in urma.astazi am auzit momentul de reculegere la radio Moldova in legatura cu un an de la moartea lui M.Volontir, unde ati participat si D-stra va rog sa-mi acordati o audiere. am ceva in referitir la un moment pe care lati accentuat. tel.069619325,cu repect,Gh.Cebotari

    Scris de GH.Cebotari | 15.09.2016, 22:32

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: