//
Interpreți, muzică etno-folclorică, muzică populară, muzică ușoară

Ochișanu Adriana, interpretă


Nu e o zi să nu m-apropii de o floare/ Nu e o zi să nu miros un trandafir/ Orice petală e un strop de cer cu soare/O viață întreagă nu mi-ajunge să le admir/ Florile dragostei atât sunt de frumoase/  Cum toate florile de pe acest pământ… Crizanteme flori de dor

Adriana-OchisanuAdriana Ochișanu s-a născut la 18 martie 1978, în or. Căușeni, Republica Moldova. A absolvit liceul „A. Mateevici” din Căușeni, iar în anul 1997 a absolvit Colegiul Republican de Muzică „Ștefan Neaga”. Din anul 1997 este solistă a orchestrei de muzica populară „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. A lansat CD-uri cu melodii, acompaniată de orchestra „Lăutarii” și albumuri solo: „Când ești mamă la copii” și „Mustața socrului meu”. Adriana Ochișanu lanseaza cîntece de diferite genuri: muzică populară, muzică etno-folclorică și muzică ușoară. În duet cu Alexandru Vdovicenco a lansat videoclipul la piesa „Vin în calea ta”, această piesă a duetului a obţinut premiul mare la ediţia a V-a a concursului „Potcoava de Aur”. În anul 2009 i-a fost conferit titlul onorific Artistă Emerită a Republicii Moldova.

Pentru Adriana muzica populară este menirea și rostul în viață, este fericită când poate mângâia sufletele oamenilor care-i iubesc cântecele. Este sociabilă și deschisă cu oamenii, îi place ceea ce face, cântecul, ocupația ei preferată. Publicul a memorizat-o de la acea  „Sanie cu zurgălăi” care a fost un început. Și acum interpretează acest cântec cu mult drag la spectacole și petreceri. Pentru toți admiratorii, Adriana spune: este important să faci cu sufletul  ceea ce-ți place, pentru că numai așa lucrurile frumoase nu dispar cu timplul.

adriana ochisanu - mustata socrului meu

 Adriana Ochisanu - fata cd

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: