//
Interpreți, muzică ușoară

Ciobanu Nelly, interpretă de muzică ușoară


Patruzeci de toamne/ Patruzeci de veri/ Asta am strâns în viață până ieri/ jumătate din viață am împlinit/ și pot spune că mi-s fericit/ a fost bine, a mai fost și greu/ am trăit cum a vrut Dumnezeu…

nelly-ciobanuNelly Ciobanu s-a născut la 28 octombrie 1974 în satul Cania, rl. Cantemir la sudul Moldovei. Numele adevărat este Nelea Ciobanu-Mărgineanu, cel de scenă Nelly Ciobanu. A studiat la Colegiul de Muzică din oraşul Tiraspol, Republica Moldova. Pentru prima dată a debutat în anul 1993, în duetul „Master Dinamit”. Este laureată a numeroaselor concursuri internaţionale: în anul 1998, a câştigat premiul II la Festivalul „Yalta – 98” (Ucraina), în 1999 – Premiul mare la concursul „Discovery” în Bulgaria (pentru interpretarea cântecului compozitorului Liviu Ştirbu), premiul II la festivalul „Vocea Asiei” (Alma-Ata, Kazahstan), în anul 2000 − premiul I la festivalul „Slavianskii Bazar” din Belarus, medalia de bronz la „Jocurile Delfice” în Rusia în 2002, premiul de aur al festivalului „Primăvară de aprilie”(Coreea de Nord), în anul 2003 − premiul II la festivalul „Novaia volna” în Iurmala, Grand Prix la concursul „K. Shulzhenko” (Kharkiv). Pe 14 februarie 2009 este aleasă de juriul de specialitate și de televoting să reprezinte RM la Concursul Muzical Eurovision – 2009 cu piesa „Hora din Moldova”. Nelly Ciobanu este interpreta cu cea mai mare autoritate în lumea muzicii moldoveneşti, fapt confirmat şi de premiile VIP oferite şase ani la rând.  Din 2007 este moderatoarea  celei mai populare programe muzicale TV „Vedete la Bis”.

Distincții: Maestru în artă (2001);

Linkuri utile:

http://www.nellyciobanu.com/

Anunțuri

Despre biblioart

Filială în structura BM, specializată în domeniul artelor (istoria şi teoria generală a artei; landşaft şi sistematizare teritorială şi urbanism; arhitectură; arte plastice - pictură, sculptură, ornament; grafică; fotografie; muzică, teatru, coregrafie, sport)

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: